Dejos

Samen kunnen we jouw visie omzetten in een krachtige podcast die impact heeft. 

Sta je op het punt om de podcastwereld te betreden? Zoek niet verder! Dejos Media is dé partner die je nodig hebt voor het creëren van boeiende podcasts met een diepgaande missie om belangrijke maatschappelijke thema's onder de aandacht te brengen.

Seizoen 2, aflevering 2

In deze 2e aflevering praat ik met Stephan Roelofs, oprichter en directeur van Be-Responsible. Stephan helpt werkgevers en werknemers bij verslavingsproblematiek. Stephan is specialist op het gebied van werk, verslaving en doseringsproblemen. Hij is zelf ervaringsdeskundige en kent de grillen van een verslaving. Inmiddels heeft hij jarenlange ervaring met het werken aan herstel met werkgevers, HRM en arbodiensten. In Mens&werk de podcast praat ik met hem over de do’s en de don’ts bij verslaving.

Lessen uit deze aflevering
  • Op het moment dat middelengebruik een functie krijgt die anders is dan een sociale zit je eigenlijk al in de gevarenzone.
  • Hoe eerder iemand kan onderkennen dat er een probleem is hoe groter het behandelsucces.
  • Verslaving is een ziekte en als je ziek bent moet je naar de dokter.
  • Ervaringsdeskundigheid is in de begeleiding van verslavingen absolute meerwaarde.
  • Verslaving is een systeemziekte. Ook de naasten van een verslaafde verzuimen meer dan andere medewerkers.
  • Anoniemezorg.nl is een nieuw platform waar werkgevers zich kunnen aansluiten zodat werknemers zich anoniem kunnen melden met doseringsproblemen.